Kardelen’de “Cern” Konferansı Gerçekleştirildi

Çeyrek Asırlık Tecrübesiyle Nevşehir’in Öncü Kurumu Haline Gelen Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesinde İsviçre’nin Cern Kentini Konu Alan Konferans Gerçekleştirildi.

Unicampus Eğitim Danışmanlık Şirketi Yöneticisi Nail Oturgan tarafından Özel Kardelen Eğitim Kurumları Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, dünyanın en büyük parçacık fizik laboratuarı olan Cern ile ilgili bilgiler verildi. Öğrencilerin evreni ve evrenimizin oluşumunu anlamaları parçacık fiziği, atom altı parçacıkları ve parçacık fiziğinin hangi alanlarda kullanıldığı yönünde bilgiler verildi. Bunların yanı sıra İsviçre’nin Cern kentinde yapılan tüm bilimsel aktivitelerin de yer verildiği konferansa öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. İlgili etkinliklerin “Kardelen Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında devam edeceği belirtildi.